Praca Zespół Szkół w Zbrachlinie im. Ignacego Jana Paderewskiego - oferty pracy


Największy wybór odzieży

W serwisie internetowym wypr.pl możesz zapoznać się ze wszystkimi ofertami pracy Zespół Szkół w Zbrachlinie im. Ignacego Jana Paderewskiego, które są dostępne w naszym serwisie internetowych. Możesz przeglądać 2 ofert pracy Zespół Szkół w Zbrachlinie im. Ignacego Jana Paderewskiego.

GŁÓWNY KSIĘGOWY - od 1 332 PLN

1. Prowadzenie rachunkowości szkoły zgodnie z obowiązującymi zasadami.2. Prowadzenie gospodarki finansowej zgodnie z obowiązującymi zasadami. 3. Przestrzeganie i bieżące wprowadzanie w życie odpowiednich przepisów ustawowych (w szczególności ustawy o rachunkowości i ustawy o finansach publicznych), przepisów Ministra Finansów, Ministra Edukacji Narodowej, Pracy i Polityki Socjalnej oraz zarządzeń Kuratora, władz samorządowych i Dyrektora szkoły. 4. Opracowywanie planu finansowego i sprawozdawczości w tym zakresie, dokonywanie wstępnej kontroli, kompletności i rzetelności dokumentów dotyczących operacji gospodarczych i finansowych. 5. Przygotowywanie i przedstawianie przełożonym informacji o stanie finansów placówki. 6. Terminowe sporządzanie okresowych sprawozdań finansowych. 7. Opracowywanie w oparciu o obowiązujące przepisy, wewnętrznych uregulowań w zakresie spraw finansowo-rachunkowych. 8. Czuwanie nad całokształtem prac w zakresie rachunkowości oraz instruowanie w tym względzie pracowników. 9. Analiza gospodarki finansowej placówki i dokonywanie wstępnej kontroli zgodności przeprowadzanych operacji gospodarczych i finansowych z planem finansowym. 10. Przestrzeganie dyscypliny finansowej przy realizacji budżetu, nieprzekraczanie wydatków przewidzianych planem finansowym. 11. Planowe realizowanie budżetu w zakresie wydatków szkoły. 12. Instruowanie pracowników, przygotowywanie dokumentów, druków oraz współdziałanie w ramach komisji powołanych do okresowej kontroli składników majątkowych szkoły. 13. Okresowe ustalanie lub sprawdzanie w drodze inwentaryzacji rzeczywistego stanu aktywów i pasywów, wycenę aktywów i pasywów oraz ustalanie wyniku finansowego. 14. Czuwanie nad właściwym gospodarowaniem i skuteczną ochroną mienia placówki, okresowe kontrolowanie i terminowe rozliczanie osób odpowiedzialnych za to mienie. 15. Niedopuszczanie do tworzenia nadmiernych zapasów albo zadłużeń finansowych placówki. 16. Dokonywanie w ramach kontroli wewnętrznej, kontroli operacji gospodarczych placówki, stanowiących przedmiot księgowań. 17. Badanie legalności, kompletności, rzetelności i prawidłowości wszystkich dokumentów dotyczących operacji gospodarczych i finansowych w tym: faktur, umów, dokumentów obrotu środkami pieniężnymi i składnikami rzeczowymi oraz dokumentów o charakterze rozliczeniowym. 18. Sprawowanie nadzoru merytorycznego nad pracą specjalisty do spraw płac. 19. Terminowe dokonywanie przelewów bankowych, wykonywanie dyspozycji środkami pieniężnymi z rachunków szkoły. 20. Prowadzenie obsługi finansowo-księgowej działalności socjalno-bytowej szkoły, rozliczanie funduszy ZFŚS. 21. Wykorzystywanie, w zakresie wykonywanych zadań, programów komputerowych według zasad określonych przepisami ustawowymi. 22. Obsługa księgowa realizowanych przez szkołę projektów finansowanych ze środków zewnętrznych. 23. Wykonywanie innych nie wymienionych wyżej zadań, które z mocy prawa lub przepisów wewnętrznych wydanych przez dyrektora jednostki należą do kompetencji głównego księgowego.
Zespół Szkół w Zbrachlinie im. Ignacego Jana Paderewskiego - 2020-07-03 - Zbrachlin (kujawsko-pomorskie)

INTENDENT - do 1 125 PLN

Przestrzeganie przepisów BHP i p.poż, odpowiedzialność za powierzone mienie i środki pieniężne, prawidłowy przebieg procesu żywienia w placówce, planowanie i układanie jadłospisów w porozumieniu z dyrektorem placówki, zgodnie z obowiązującymi normami i kalorycznością, wywieszanie ich dla rodziców, planowanie i organizacja zakupów, wydawanie od kuchni artykułów spożywczych, wpisywanie ich codziennie do dziennika żywieniowego lub zeszytu (potwierdzone podpisem kucharki), prowadzenie kartoteki magazynowej żywnościowej i dziennika materiałowego, sporządzanie rozliczeń miesięcznych, przestrzeganie stawki żywieniowej i terminów przydatności do spożycia artykułów znajdujących się w magazynie, właściwe przechowywanie ich i zabezpieczenie przed zniszczeniem, nadzór nad prawidłowym funkcjonowaniem kuchni (przygotowaniem i porcjowaniem posiłków zgodnie z normami, oszczednym gospodarowaniem produktami spożywczymi, przestrzeganiem czystości, wykorzystaniem produktów do przygotowywanych posiłków zgodnie z przeznaczeniem)
Zespół Szkół w Zbrachlinie im. Ignacego Jana Paderewskiego - 2019-08-23 - Zbrachlin (kujawsko-pomorskie)