KUCHARZ (CHEF DE PARTIE) Kirschau oferta pracy HOTEL BEI SCHUMANN, RESTAURANTS & SPA-TEMPEL GmbH
Stanowisko: KUCHARZ (CHEF DE PARTIE)
Wynagrodzenie: od 1 300 EUR
Zakres obowiązków: - praca ze świeżymi produktami,- instruowanie innych pracowników (demi chef de partie, commis-chef i stażystów), w tym rozdzielanie pracy,- szeroki nadzór nad przydzielonymi stanowiskami,- zapewnienie najwyżej jakości posiłków,- opieka nad towarem oraz chłodniami, nadzór nad zamówieniami,- codzienne przygotowywanie posiłków w restauracji á la carte oraz na bankiety,- udział w naradach dotyczących karty menu, prezentacje towaru,- prowadzenie comiesięcznych inwentaryzacji, wykonywanie raportów
Data publikacji: 2014-04-02
Lokalizacja: Kirschau ()
Pracodawca: HOTEL BEI SCHUMANN, RESTAURANTS & SPA-TEMPEL GmbH
Ta oferta pracy może już nie być aktualna!
Oferta pracy pochodzi z Powiatowego Urzędu Pracy.
Miejsce pracy: Bautzenerstr. 20, 02681 Kirschau, NiemcyRodzaj obowiązków na tym stanowisku pracy: Zakres obowiązków
Zakres obowiązków:
- praca ze świeżymi produktami,- instruowanie innych pracowników (demi chef de partie, commis-chef i stażystów), w tym rozdzielanie pracy,- szeroki nadzór nad przydzielonymi stanowiskami,- zapewnienie najwyżej jakości posiłków,- opieka nad towarem oraz chłodniami, nadzór nad zamówieniami,- codzienne przygotowywanie posiłków w restauracji á la carte oraz na bankiety,- udział w naradach dotyczących karty menu, prezentacje towaru,- prowadzenie comiesięcznych inwentaryzacji, wykonywanie raportów
Forma zatrudnienia: Umowa o pracę na czas nieokreślony
Liczba godzin pracy w tygodniu: 40
Rodzaj wynagrodzenia: Wynagrodzenie brutto
Wysokość wynagrodzenia brutto: od 1 300 EUR
System wynagradzania pracowników na tym stanowisku: Czasowy ze stawką miesięczną
Czy pracodawca zapewnia zakwaterowanie?: 1
Nazwa stanowiska: KUCHARZ (CHEF DE PARTIE)
Miejscowść, w której pracownik będzie pracował: Kirschau
Państwo, w którym pracownik będzie pracował: Niemcy
Czy jest to praca stała?: 1
Zawód: kucharz*
Dokładniejszy opis oferty pracy: praca stała
Forma zatrudnienia: Umowa o pracę
Wysokość wynagrodzenia i typ stawki: od 1 300 EUR
warunkiPracyIPlacy_dodSwiadczenia: nie określono
warunkiPracyIPlacy_dodInfoCzasPracy: nie określono
warunkiPracyIPlacy_informacjeOLokalizacji: siedziba główna
Data rozpoczęcia pracy: 30.05.2014
Data zakończenia pracy: 31.12.2015
Wymagany zawody dla kandydatów na to stanowisko pracy: Kucharz* (wymagany staż - lata: 3)
Wymagane wykształcenie dla kandydatów na to stanowisko: średnie zawodowe
wymagania_wymaganiaKonieczne_jezyki_0: niemiecki, w mowie - dobry, w piśmie - dobry
Wymagane uprawnienia / certyfikaty dla kandydatów: Prawo jazdy b
Dodatkowe informacje odnośnie wymagań dla kandydatów na to stanowisko:
Doświadczenie zawodowe jako kucharz w hotelu 4-5 gwiazdkowym. Wymagany własny samochód oraz świadectwa potwierdzające wykształcenie i doświadczenie.Samodzielność, niezawodność, umiejętność pracy zespołowej, dokładność, dbałość o najwyższą jakość pracy i przygotowywanych posiłków, odporność, dobry stan zdrowia, elastyczność w kwestii godzin pracy, schludność, estetyczny wygląd.
Nazwa pracodawcy: HOTEL BEI SCHUMANN, RESTAURANTS & SPA-TEMPEL GmbH
Sposób aplikowania: bezpośrednio do pracodawcy
Nazwa urzędu publikującego ogłoszenie o pracę:
Dolnośląski Wojewódzki Urząd Pracy Filia we Wrocławiu
Adres pracodawcy:
Na adres e-mail: steffen.nass (at) bei-schumann.de (w tytule proszę wpisać: „Chef de partie”)Lub pocztą tradycyjną na adres: HOTEL BEI SCHUMANN, RESTAURANTS & SPA-TEMPEL GmbH Herr Nass Bautzener Str. 20, 02681 Kirschau, Saksonia, Niemcy z dopiskiem: „Chef de partie”
Język aplikacji o pracę: niemiecki
Wymagane dokumenty aplikacyjne: CV, list motywacyjny
Sposób przekazania dokumentów aplikacyjnych: drogą elektroniczną lub pocztą tradycyjną
Typ podmiotu pracodawcy: UP
Profil działalności pracodawcy:
Hotel Bei Schumann położony jest 150 metrów od centrum miasta Kirschau w Saksonii, pośród zielonych wzgórz Łużyc Górnych i w pobliżu wielu zabytków i rezerwatu biosfery UNESCO. Hotel, jego 4 restauracje oraz wyjątkowe centrum SPA o powierzchni 3500 m² otoczone są malownicza zielenią przyhotelowego ogrodu o powierzchni 2700 m². „Rozkoszowanie się luksusem – doświadczanie wolności – odczuwanie zmysłowości” – to filozofia działań rodzinny Schumman przekazywana gościom. Ponadczasowość, przyjemność i pierwszej klasy produkty są zawsze na pierwszym miejscu. Prawdziwy dom z dala od domu, odłączony od wszystkich obowiązków życia codziennego.
Dodatkowe informacje dotyczące aplikowania: Pan Steffen Nass, tel. +49 3592 - 520 - 557
Oferta zgłoszona przez:
Dolnośląski Wojewódzki Urząd Pracy Filia we Wrocławiu
Liczba wolnych miejsc pracy na to stanowisko pracy: 1
Liczba wolnych miejsc pracy dla osób niepełnosprawnych: 0
Zawód wykonywany przez pracownika: kucharz*
Data dodania oferty pracy: 15.12.2015
Oferta pracy ważna do: 31.12.2015
Data przyjęcia oferty pracy: 02.04.2014
Typ oferowanej pracy: Oferta pracy
zagranicznaEures: 1
rodzajOferty_1: EURES
Podobne oferty pracy
wg stanowiska
"Karczma Wiejska" Marcin Nowakowski - 2018-07-10 - Kosowo (wielkopolskie)
przygotowywanie posiłków
Przedsiębiorstwo Handlowo-Usługowe Anna Horoszkiewicz - 2017-07-27 - Głogów (dolnośląskie)
pomoc na kuchni - prace porządkowe, przygotowywanie warzyw i mięs (surowców) do produkcji, pieczenie pizzy
BISTRO CAPONE - 2018-02-06 - Wiśniowa (podkarpackie)
jw.
Zespół Małych Form Opieki i Wychowania "Chata" - 2018-06-06 - Warszawa (mazowieckie)
wg programu stażu
kontakt przez PUP - 2016-10-11 - Trzcianka (wielkopolskie)
Przygotowywanie potraw.
PRZEDSIĘBIORSTWO HANDLOWO-USŁUGOWE "KURAK LEGON" Sławomir Pośpiech - 2018-08-08 - Wałcz (zachodniopomorskie)
zapoznanie z regulaminem pracy, organizacyjnym, statutem gminy, ustawą o samorządzie,zapoznanie się z instrukcją BHP na stanowisku pracy,zapoznanie instrukcji kancelaryjnej oraz zasad archiwizowania, przyjmowania dokumentów do archiwum zakładowego,sprawdzanie prawidłowości zakwalifikowania akt do odpowiedniej kategorii,przygotowanie spisu zdawczo-odbiorczego,przyjmowanie z poszczególnych komórek org. akt oraz sprawdzanie ich ze spisem zdawczo-odbiorczym,przechowywanie przyjętych akt w należytym porządku i właściwe ich zabezpieczenie,sznurowanie i opisywanie teczek z dokumentami do archiwum,przechowywanie i przekazywanie akt do archiwum państwowego,przekazywanie brakowanych dokumentów akt do składnicy surowców wtórnych lub do zniszczenia,wyszukiwanie dokumentów z archiwum na wniosek pracowników,prace porządkowe w archiwum,wykonywanie poleceń pracodawcy.
kontakt przez PUP - 2018-03-18 - Strzałkowo (wielkopolskie)
OFERTA KIEROWANA DO OSÓB PONIŻEJ 30 ROKU ŻYCIA, ZAREJESTROWANYCH W PUP NA DZIEŃ 17.07.2017, O USTALONYM II PROFILU POMOCYwykształcenie zawodowe2 zmiany: 9-17, 15-23wynagrodzenie: 2155 zł brutto
kontakt przez PUP - 2017-07-18 - Ostrów Wielkopolski (wielkopolskie)
koordynacja szkolenia i obsługa przebiegu dokumentacji
RAFAŁ GORCZOWSKI CENTRUM ROZWIĄZYWANIA PROBLEMÓW SPOŁECZNYCH - 2016-09-28 - Kraków (małopolskie)
pomoc w przygotowaniu posiłków
kontakt przez PUP - 2016-05-10 - Ciechocinek (kujawsko-pomorskie)
Przygotowywanie potraw. Praca w systemie równoważnym w godz. 7-19 w Kołobrzegu, również w weekendy.
Obiekty Sanatoryjno - Wczasowe "PÓŁNOC" Sp. z o.o. (Ośrodek „Phoenix" dawny Chemik) - 2018-03-29 - Kołobrzeg (zachodniopomorskie)
Przygotyowywanie posiłków.
STAR DADAJ SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ W OLSZTYNIE ZAKŁAD PRACY CHRONIONEJ - 2016-04-01 - Ramsowo (warmińsko-mazurskie)
Zgodnie z zawodem
kontakt przez PUP - 2016-10-10 - Szczytno (warmińsko-mazurskie)
PRACA JAKO KUCHARZ-PIZZER
Przedsiębiorstwo Usługowo-Handlowe "TOP BUSINESS SERVICE" Krzysztof Kamil Budzeń - 2016-05-25 - Polkowice (dolnośląskie)
Prace ślusarskie, mechaniczne. Praca w Kaliszu i Ostrowie Wlkp.
ROBERT KUBIAK DEKOR-BUD BUDOWA REMONTY SERWIS POJAZDÓW SAMOCHODOWYCH NAPRAWA MASZYN BUDOWLANYCH TRANSPORT - 2016-09-07 - Ostrów Wielkopolski (wielkopolskie)
Przygotowywanie produktów zgodnych ze standardami firmy KFC.
kontakt przez PUP - 2016-06-06 - Kraków (małopolskie)
klejenie pierogów, praca w godz. 10-18
Bar Pierożek Ilona Glinna - 2016-08-19 - Opole (opolskie)
przygotowywanie potraw dla gości
BAZA SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ - 2015-11-30 - Włocławek (kujawsko-pomorskie)
przygotowywanie potraw wg. tradycyjnych przepisów kuchni chińskiej, współpraca z szefem narodowości chińskiej
kontakt przez PUP - 2016-11-04 - Łazy (mazowieckie)
przygotowywanie posiłków
BIESZCZADZKA OSTOJA ZDZISŁAW PIETRYKA HOSZÓW - 2016-03-29 - Hoszów (podkarpackie)
Przygotowywanie posiłków.
PRZEDSIĘBIORSTWO GASTRONOMICZNO-USŁUGOWE "JĘDRZEJEK" IWONA JĘDRZEJEK - 2017-05-23 - Kisielnica (podlaskie)
gotowanie, pieczenie, smażenie, obróbka wstępna warzyw i mięs
kontakt przez PUP - 2016-11-18 - Krzepice (dolnośląskie)
Przygotowywanie potraw, posiłków i dań, utrzymanie czystości w kuchni
Przemyskie Przedsiębiorstwo Mieszkaniowe Wilk Błażej - 2017-04-11 - Przemyśl (podkarpackie)
Praca na kuchni, przygotowywanie posiłków
Krystyna Dałek ZŁOTA RYBKA - 2018-04-13 - Karwia (pomorskie)
jw.
Dom Pomocy Społecznej dla Kombatantów - 2018-07-03 - Warszawa (mazowieckie)
praca na kuchni, obróbka warzyw, przygotowanie śniadań, przygotowanie obiadów, wydawanie
kontakt przez PUP - 2017-01-04 - Alwernia (małopolskie)
sporządzanie posiłków
kontakt przez PUP - 2015-12-15 - Lidzbark Warmiński (warmińsko-mazurskie)
Przygotowywanie posiłków gorących i zimnych.
AWW Aleksander Winnicki - 2017-03-23 - Zagnańsk (świętokrzyskie)
zgodnie ze stanowiskiemII zmiany 6-20
Clar System S.A. - 2016-03-02 - Elbląg (warmińsko-mazurskie)
Przygotowywanie potraw
"ZAJAZD POD KŁOBUKIEM" Danuta Białaś - 2018-06-13 - Małdyty (warmińsko-mazurskie)