KUCHARZ Racibórz oferta pracy "Społem" PSS
Stanowisko: KUCHARZ
Wynagrodzenie: od 2 262 PLN
Zakres obowiązków: • planowanie i nadzorowanie czynności związanych z organizacją pracy w kuchni• przygotowywanie dań zgodnie z kartą dań• dbanie o jakość i estetyczny wygląd przygotowywanych potraw• dbanie o porządek i higienę w kuchni
Data publikacji: 2019-07-31
Lokalizacja: Racibórz (śląskie)
Pracodawca: "Społem" PSS
Ta oferta pracy może już nie być aktualna!
Oferta pracy pochodzi z Powiatowego Urzędu Pracy.
Miejsce pracy:Rynek 8-9, 47-400 Racibórz, powiat: raciborski, woj: śląskie
Rodzaj obowiązków na tym stanowisku pracy: Zakres obowiązków
Zakres obowiązków:
• planowanie i nadzorowanie czynności związanych z organizacją pracy w kuchni• przygotowywanie dań zgodnie z kartą dań• dbanie o jakość i estetyczny wygląd przygotowywanych potraw• dbanie o porządek i higienę w kuchni
Forma zatrudnienia: Umowa o pracę na czas określony
Wymiar etatu: 1
Zmianowość pracy: dwie zmiany
Liczba godzin pracy w tygodniu: 40
Rodzaj wynagrodzenia: Wynagrodzenie brutto
Wysokość wynagrodzenia brutto: od 2 262 PLN
System wynagradzania pracowników na tym stanowisku: Czasowy ze stawką miesięczną
Nazwa stanowiska: KUCHARZ
Miejscowść, w której pracownik będzie pracował: Racibórz
Województwo, w którym pracownik będzie pracował: śląskie
Powiat, w którym pracownik będzie pracował: raciborski
Gmina, w którym pracownik będzie pracował: Racibórz
Państwo, w którym pracownik będzie pracował: Polska
Czy jest to praca stała?: 1
Zawód: kucharz*
Dokładniejszy opis oferty pracy: praca stała
Forma zatrudnienia: Umowa o pracę
Wysokość wynagrodzenia i typ stawki: od 2 262 PLN
Data rozpoczęcia pracy: 12.08.2019
Wymagane wykształcenie dla kandydatów na to stanowisko: zasadnicze zawodowe
Wymagane uprawnienia / certyfikaty dla kandydatów:
Książeczka do celów sanitarno - epidemiologicznych
Nazwa pracodawcy: "Społem" PSS
Sposób aplikowania: bezpośrednio do pracodawcy
Nazwa urzędu publikującego ogłoszenie o pracę: Powiatowy Urząd Pracy w Raciborzu
Adres pracodawcy:
Nowa 1, 47-400 Racibórz, powiat: raciborski, woj: śląskie
Język aplikacji o pracę: polski
Wymagane dokumenty aplikacyjne: Brak danych.
Sposób przekazania dokumentów aplikacyjnych:
Preferowane formy kontaktu: osobiście, telefon, e-mail
Typ podmiotu pracodawcy: UP
Województwo pracodawcy: śląskie
Powiat pracodawcy: raciborski
Gmina pracodawcy: Racibórz
Kraj pracodawcy: Polska
Miejscowość pracodawcy: Racibórz
Adres strony pracodawcy: www.spolemraciborz.pl
Ulica pracodawcy: Nowa
Numer budynku pracodawcy: 1
Profil działalności pracodawcy:
Sprzedaż detaliczna prowadzona w niewyspecjalizowanych sklepach z przewagą żywności napojów i wyrobów tytoniowych
Oferta zgłoszona przez: Powiatowy Urząd Pracy w Raciborzu
Liczba wolnych miejsc pracy na to stanowisko pracy: 1
Liczba wolnych miejsc pracy dla osób niepełnosprawnych: 0
Zawód wykonywany przez pracownika: kucharz*
Data dodania oferty pracy: 31.07.2019
Oferta pracy ważna do: 11.08.2019
Data udostępnienia oferty pracy: 31.07.2019
Data przyjęcia oferty pracy: 31.07.2019
Typ oferowanej pracy: Oferta pracy
link:
http://oferty.praca.gov.pl/portal/index.cbop#/szczegolyOferty?20443a42c48371ef95026d7b0709f3ca
Podobne oferty pracy
Sprzedaż art. rybnych.
Smażalnia Ryb POD SANDACZEM Elżbieta Bałkowska - 2019-03-13 - Radzyń (lubuskie)
wysoka znajomość sztuki kulinarnej i wprowadzenie nowinek kulinarnych, umiejętność tworzenia nietuzinkowych dekoracji, kreatywność na wysokim poziomie
FIRMA GASTRONOMICZNA Bożena Walczak - 2019-09-20 - Starogard Gdański (pomorskie)
przygotowywanie posiłków typu fast-food, obsługa klienta
kontakt przez PUP - 2018-06-08 - Ruciane-Nida (warmińsko-mazurskie)
Zakres obowiązków referenta ds. finansowych (podległość służbowa GK) 1. dekretowaniefaktur pod kątem klasyfikacji dochodów i wydatków oraz przychodów i rozchodów zgodniez Rozporządzeniem Ministra Finansów, 2. wprowadzanie kontrahentów do programubankowego, 3. wprowadzanie faktur kontrahentów do systemu bankowego z podziałem naposzczególne rachunki bankowe, rozdziały i paragrafy klasyfikacji budżetowej, 4.sporządzanie wydruków wprowadzonych danych - kontrola, nanoszenie dat księgowania, 5.przekazywanie faktur do zatwierdzenia przez głównego księgowego i dyrektora, 6.terminowe dokonywanie przelewów, 7. pobieranie wyciągów bankowych, opisywanieprzychodzących wpłat od uczestników form pozaszkolnych z podziałem na raty i odsetki,kompletowanie dokumentów, wkładanie do segregatorów z podziałem na źródłofinansowania, 8. współpraca z wicedyrektorem ds. dydaktycznych w zakresie ciągłejaktualizacji liczby prowadzonych form pozaszkolnych, liczby uczestników naposzczególnych formach pozaszkolnych, umowach próbnych i wypowiedzeniach umówprzez uczestników form pozaszkolnych, 9. prowadzenie indywidualnych kartotek dlauczestników form pozaszkolnych z zaznaczeniem daty wpłaty, naliczanie odsetek odnieterminowych wpłat, 10. rozliczanie nadpłat dokonanych przez uczestników formpozaszkolnych, 11. informowanie telefoniczne, mailowe i pocztą uczestników kursów opowstałych zaległościach, 12. wystawianie wezwań do zapłaty za zaległości w kursach,windykacja należności, 13. naliczanie i sporządzanie dla księgowej kwartalnych zestawieńnależności i zobowiązań od uczestników form pozaszkolnych z podziałem na zaległościgłówne i odsetki, 14. wystawianie na żądanie faktur na podstawie dokonanych wpłat, 15.nanoszenie dokonanych wpłat za media i wynajem od poszczególnych nabywców -kontrola dokonywanych wpłat za faktury i noty księgowe wystawione przez CKUiJK, 16.przyjmowanie wpłat gotówkowych raport kasowy kasa przyjmie, 17. prowadzenie kasyfiskalnej, 18. rozlicznie faktur gotówkowych dekretowanie faktur pod kątem klasyfikacjidochodów i wydatków oraz przychodów i rozchodów zgodnie z Rozporządzeniem MinistraFinansów z potwierdzeniem pobrań i wypłat, 19. terminowe odprowadzanie wpłatgotówkowych kasa wypłaci, 20. bieżące rozliczanie wpłat i wypłat z rachunkówbankowych, 21. opisywanie faktur gotówkowych zgodnie z formą organizacyjną, 22.prowadzenie raportów kasowych z zachowaniem dziennej chronologii, rejestrowanie wciągu dnia, w którym dokonano wpłaty lub wypłaty, 23. kompletowanie dokumentów zwpłat i wypłat gotówkowych, 24. ewidencjonowanie obrotu kasowego na koncie 101KASA odrębnie dla każdej formy organizacyjnej: 1) działalność budżetowa, 2) dochodysamorządowych jednostek budżetowych, 3) zakładowy fundusz świadczeń socjalnych(ZFŚS), 4) depozyty, 25. terminowe rozliczanie pracowników z pobranych zaliczek,bieżące informowanie gł. księgowego w tym zakresie, 26. prowadzenie druków ścisłegozarachowania, 27. prowadzenie wspólnie z wicedyrektorem ds. dydaktycznych rejestruumów z uczestnikami form pozaszkolnych, 28. wystawanie faktur VAT sprzedaży, 29.wystawanie poleceń księgowania dla gł. księgowego dotyczących obowiązku podatkowegokursantów 30. sporządzanie faktur VAT w programie Rejestr VAT Vulcan, 31.wprowadzanie danych do rejestru sprzedaży VAT na podstawie analizy wyciągówbankowych lub umów z uczestnikami kursów z ustaleniem daty powstania obowiązkupodatkowego w danym miesiącu, 32. sporządzanie cząstkowego rejestru sprzedaży VAT,33. comiesięczne uzgadnianie prowadzonego rejestru z zapisami księgowymi wprowadzonych przez jednostkę księgach rachunkowych we współpracy z głównymksięgowym, 34. Sporządzanie JPK (Jednolitego Pliku Kontrolnego), eksport do systemuE-Vat, sporządzanie wydruków. Zakres obowiązków w ramach realizacji projektu NowaPerspektywa Lepszy Start 1. sporządzanie zestawień wydatków na podstawiezrealizowanych płatności do wniosków o płatność i przekazywanie ich do koordynatorafinansowego Projektu, 2. prawidłowe prowadzenie księgowości projektu zgodnie zobowiązującą polityką rachunkowości CKUiJK, prowadzenie niezbędnej korespondencjifinansowej związanej z projektem, 3. przygotowywanie miesięcznych zapotrzebowań naśrodki, 4. opisywanie dokumentów księgowych zgodnie z wnioskiem o płatność, 5.rozliczanie wszelkich dokumentów finansowo-księgowych i umów związanych z Projektem,prawidłowe wystawianie dokumentów rozliczeniowych i ich archiwizacja, 6. zakładaniekartotek ubezpieczonych w systemie Płatnik ZUS, 7. wypełnianie druków ZUS ZZA, ZUSZUS dla ubezpieczonych, 8. przygotowywanie zestawów ZUS ZZA i ZUS i przesłanie poweryfikacji do ZUS, 9. wprowadzanie danych osobowych osób zatrudnionych na podstawieumowy o pracę w Projekcie do programu płacowego Vulcan Optivum, 10. wprowadzaniedanych osobowych zleceniobiorców w Projekcie do programu płacowego Vulcan Optivum,11. wprowadzanie umów zleceń zleceniobiorców w Projekcie do programu płacowegoVulcan Optivum, 12. sporządzanie list płac osób zatrudnionych na umowy o pracę wProjekcie, 13. sporządzanie list płac do rachunków dotyczących osób zatrudnionych napodstawie umów-zleceń w Projekcie, 14. sporządzanie poleceń księgowania dla potrzebProjektu, 15. rozliczanie rachunków, faktur i przelewów montażem finansowym, 16.sporządzanie przelewów do rachunków i faktur w bankowości internetowej 17. rozliczanieskładek ZUS i podatku wg paragrafów za dany miesiąc, 18. księgowanie dokumentówprojektu, uzgadnianie kont bilansowych i pozabilansowych projektu montażemfinansowym, sporządzenie sprawozdania RB28-EFS-NPLS za dany miesiąc, 19.uzgadnianie zobowiązań za dany miesiąc.
CENTRUM KSZTAŁCENIA USTAWICZNEGO I JĘZYKOWEGO KADR W LEGNICY - 2017-09-13 - Legnica (dolnośląskie)
.
kontakt przez PUP - 2016-02-02 - Łowicz (łódzkie)
Przygotowywanie potraw wg. receptury arabskiej, hinduskiej, orientalnej, obróbka mięsa, filetowanie, znajomość przypraw orientalnych konieczna, przygotowywanie dań na wynos, specjalne zamówienia. Praca na pół etatu na trzy zmiany od poniedziałku do niedzieli.
kontakt przez PUP - 2016-07-04 - Raszyn (mazowieckie)
jak niżej
kontakt przez PUP - 2019-01-30 - Warszawa (mazowieckie)
prace gastronomiczne
SAMODZIELNY PUBLICZNY ZESPÓŁ ZAKŁADÓW OPIEKI ZDROWOTNEJ - 2017-11-14 - Gryfice (zachodniopomorskie)
Przygotowywanie posiłków
Pizzeria Kwiat Lotosu Jadwiga Caban - 2016-02-15 - Czajków (wielkopolskie)
Praca przy produkcji wyrobów garmażeryjnych:pierogi, krokiety, gołąbki.
kontakt przez PUP - 2018-02-07 - Ulanów (podkarpackie)
Kucharz w kuchni.
kontakt przez PUP - 2016-01-20 - Kominy (kujawsko-pomorskie)
wypiekanie pizzy, przygotowywanie dań obiadowych
SOPRANO Łukasz Jankojć - 2017-01-20 - Kamienna Góra (dolnośląskie)
Przygotowanie dań, obsługa urządzeń kuchennych, przyjmowanie towaru na kuchnię, obróbka warzyw, pieczenie mięs i pizzy
kontakt przez PUP - 2018-02-13 - Jarosław (podkarpackie)
pomoc przy przyrządzaniu posiłków
P.P.H. KUDASZEWICZ Barbara Kudaszewicz - 2016-08-19 - Sulbiny (mazowieckie)
utrzymanie należytej czystości i porządku naczyń, sprzętu i pomieszczeń kuchennych, przygotowywaniu posiłków, przy użyciu wszystkich artykułów spożywczych wydanych do kuchni,dbanie o najwyższą jakość i smak przygotowywanych posiłków,porcjowanie i wydawanie posiłków,przestrzeganie przepisów o bezpieczeństwie i higienie pracy
kontakt przez OHP - 2018-05-09 - Brzeg (opolskie)
Gotowanie dań kuchni polskiej. Dbanie o porządek i stan magazynowy.
Dawid Żbikowski GOLD SERWIS - 2017-03-15 - Legionowo (mazowieckie)
ustalanie karty dań, przygotowanie potraw, nadzór nad jakością zamówionej żywności, ustalanie estetycznych sposobów podawania potraw, dopilnowanie porządki i przestrzeganie zasad higieny w kuchni
kontakt przez PUP - 2016-03-16 - Bydgoszcz (kujawsko-pomorskie)
przygotowywanie posiłków zgodnie z menu, wyrób pizzy, obsługa kuchni. Praca na II zmiany w godzinach od 7.00 do 22.00
Cafe Bar Hades Bogdan Piechnik - 2015-12-07 - Wiśniowa (małopolskie)
-ustawianie pras krawędziowych,-programowanie maszyny na podstawie rysunku technicznego,-rozwiązywanie problemów,-raportowanie błędów
BUSTER BUCZYŃSKI I STEJTER SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ - 2018-09-24 - Inowrocław (kujawsko-pomorskie)
PRZYGOTOWYWANIE POTRAW ZGODNIE Z RECEPTURAMI KUCHNI INDYJSKIEJ. ZNAJOMOŚĆ PRZYPRAW TYPOWYCH DLA TEJ KUCHNI. PRZYGOTOWYWANIE POTRAW NA ŻYCZENIE KLIENTÓW Z POLSKI I Z ZAGRANICY. SPORZĄDZANIE ZAPOTRZEBOWANIA NA PRODUKTY NIEZBĘDNE DO PRZYGOTOWANIA POSIŁKÓW KUCHNII INDYJSKIEJ.
kontakt przez PUP - 2017-05-23 - Kraków (małopolskie)
Praca w restauracji w godzinach od 10:00-22:00. Mile widziane doświadczenie, dyspozycyjność.
PHU RESTAURACJA KAMIENIEC - 2016-10-13 - Kamień Śląski (opolskie)
Wg programu stażu (FP 3/1)
kontakt przez PUP - 2017-10-11 - Darłowo (zachodniopomorskie)
j.w.
kontakt przez PUP - 2015-12-07 - Warszawa (mazowieckie)
Przygotowywanie posiłków wg menu
P.H.U. "COBA" Marcin Giżyński; F.H.U. Marcin Giżyński - 2018-01-15 - Brodnica (kujawsko-pomorskie)
Praca na stanowisku kucharza. Sztuka kulinarna obejmująca kuchnię indyjską oraz arabską. Przygotowywanie i podawanie potraw, napoi z zakresu kuchni bengalskiej (hinduskiej).
kontakt przez PUP - 2017-04-19 - Gostynin (mazowieckie)
- Zapoznanie się z przepisami BHP- Zapoznanie się z przepisami Ppoż- Sporządzanie różnego rodzaju potraw, ciast, deserów- zabezpieczenie pzed zepsuciemsurowców, półproduktów i wyrobów gotowych- obróbka wstepna surowców- gastronomiczny rozbiór miesa- utrzymanie na bieżąco czystości na stanowisku pracy- dekorowanie, porcjowanie i estetyczne wydawanie wyrobów kulinarnych
kontakt przez PUP - 2018-03-20 - Kartuzy (pomorskie)
Miejsce wykonywania pracy: Restauracja Pasta e Basta, zakres obowiązków: gotowanie, przygotowanie pizzy.
ZUBKI SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ - 2017-10-30 - Oleśnica (dolnośląskie)
obsługa pieca konwekcyjno-parowego
kontakt przez PUP - 2016-03-31 - Kołobrzeg (zachodniopomorskie)
Prace murarskie, sporządzanie zapraw, rozścieranie kruszyw, układanie kamieni, montaż rur PCV.
PRZEDSIĘBIORSTWO BUDOWLANO-USŁUGOWE VILLAGE ROMAN WRÓBEL - 2017-11-29 - Lublin (lubelskie)
Sporządzanie potraw i napojów. Praca na umowę o pracę w godz. 6:30-14:30, 12:30-20:00 w Kołobrzegu, również w soboty i niedziele.
Zespół Szkół Ekonomiczno-Hotelarskich im. E. Gierczak - 2018-05-11 - Kołobrzeg (zachodniopomorskie)